Ofte stillet spørgsmål


1. Svar mig nu!!!! Hvorfor svarer I ikke??


Vi svarer så hurtigt vi kan, men husk på SpilRust.dk er et hobbyprojekt, vi har også et job og familie vi skal passe.


For at få svar hurtigst muligt er det vigtigt at du giver os alle de informationer vi har brug for med det samme. 90% af gangene vi får en ticket skal vi bede om at få de oplysninger, som chatbotten automatisk beder jer om at skrive. Det forlænger svartiden unødvendigt meget. Gør dig den ulejlighed at svare på vores spørgsmål, når du forventer vi skal svare dig :)


Skriv ét sted! Skriv på Facebook hvis du kan, der svarer vi hurtigst. Det går ikke hurtigere fordi du også skriver på Discord, tværtimod spilder du bare vores tid. Måske er der endda to forskellige admins, der forsøger at løse dit problem, og den tid går fra andre sager.


Vi svarer alle, vi ignorer dig ikke. Det kan godt være vi har læst din besked på Facebook, og at du ikke har fået svar endnu, men det betyder ikke at vi ignorerer dig, det betyder bare vi ikke er nået til dig endnu. Når vi åbner Facebook bliver den nyeste besked altid markeret som læst, og vi svarer selvfølgelig på de ældste først. Spammer du os ryger du også op i toppen sammen med de nyeste beskeder, og dermed også bag i køen. Det er bare sådan Facebook virker, og det kan vi ikke gøre noget ved. Nogle gange svarer vi også fra vores mobiler. Mange henvendelser er blot spørgsmål, som vi kan svare på når vi ikke sidder ved en PC, men det betyder også at en admin kan have læst din besked, uden at han kan hjælpe dig lige nu, men det betyder altså ikke at vi ignorerer dig. Du er bare nødt til at vente lidt.


Når I henvender jer omkring et problem, er det også vigtigt det kun er en fra jeres team, der henvender sig. Hvis hele teamet henvender sig omkring det samme giver det unødvendigt meget arbejde til os.


Rigtig mange bliver sure på os, når vi ikke svarer hurtigt nok, eller ikke lige svarer kl. 3 om natten, men tænk lige over at vi gør det her gratis. udvis lidt respekt for de folk der dagligt bruger timer på serveren, så I kan have det sjovt! Det kan godt være I står i en træls situation, men tal pænt til admins!


2. Hvorfor er der aldrig nogle aktive admins når man kalder?


Du kan ikke kalde på os. Vi sidder ikke 24/7 og holder øje med chatten, så vi kan være klar til når du kalder. Vi bruger vores tid effektivt. Når vi er på serveren som admins, er vi der for at løse et konkret problem. Du kan derfor ikke forvente vi har tid til at svare dig, men hvis du beder om hjælp de rigtige steder, så svarer vi dig.


Vi har gjort hvad vi kan for at synliggøre de kanaler vi kan kontaktes på. Botten broadcaster jævligt information omkring dette på serveren. Den svarer også når du kalder på en admin. Den fortæller altid at man kan kontakte os via Facebook eller Discord. Du kan kun skrive til os. Det er mest effektivt for os. Så kan vi svarer når vi har tid, og flere personer kan svare dig. Vi kan også altid dokumentere hvad der er sagt, det kan hjælpe os i fremtiden. Det kan godt være du tænker at lige præcis din sag er meget speciel, og bedst løses ved at vi taler sammen, men det er vores valg, og ved at være konsekvent i vores metoder sikre vi, at vi altid kan hjælpe bedst muligt. Skriv til os, så svarer vi så hurtigt vi kan. Vi har faktisk en svartid på gennemsnitligt 1 time, og det er altså over hele døgnet. Det mener vi er meget godt af en gratis service.


3. Hvorfor blev jeg muted? / Hvorfor bliver han ikke muted?


Du talte formentligt ikke pænt. Vi synes det er ærgerligt at så mange mennesker mener at man skal være toxic i Rust, og at det er en del af spillet. Det mener vi ikke det er! Så tal pænt. Tænk dig om inden du skriver noget.


Måske synes du det er okay at skrive "Lorte admin", "Mongol unge","Narrøv jeg knepper din mor" og hvorfor skal man dog mutes for det? Det er jo Rust? Det skal man fordi det respektløst og unødvendigt. Du kalder jo heller ikke din mor "Mongol unge" eller "Lorte mor" fordi hun siger du ikke skal spille Rust hele natten, men skal i seng nu :)

Prøv at tal til folk som om de faktisk er rigtige mennesker, og tal som du ville i virkeligheden. Tal som du taler til din mor, din chef eller en kollega - tal ordentligt. Husk det er bare et spil, og det skal være sjovt og rart at spille på SpilRust.dk


Selvom vi gør meget for at der skal være en god tone på serveren, så ser vi desværre ikke alt. Det kan godt virke unfair at nogle ikke bliver muted for at tale grimt, det betyder ikke vi holder hånden over dem, eller at de har lov til det, det betyder bare vi ikke har set det. Vi kan desværre ikke fange alle, men vi forsøger at holde en god tone i chatten, og risikoen for at man bliver muted holder forhåbentligt de fleste fra at tale grimt.


4. Hvorfor er der en no griefing regel?


I Rust er griefing desværre mere blevet hovedreglen end undtagelsen, og det synes vi er ærgerligt, mest fordi det hurtigt udvander spillerbasen på serveren. Det er ikke sjovt at spille på en server uden andre, og derfor har vi valgt at indføre en regel imod griefing. Det gør at SpilRust.dk har en stabil, høj population igennem næsten hele wipet, hvilket vi mener er langt sjovere.

Vi anerkender at griefing egentligt er en væsentlig del af spillet. Det kan være meget relevant i situationer hvor man gerne vil have fjernet en træls nabo. Desværre er det ikke kun i de nødvendige situationer at folk griefer – alt for ofte er det bare noget man gør per automatik, også selvom offeret ikke er en trussel, og selvom de måske bor i den anden ende af mappet. Derfor har vi valgt at forbyde det, for at sikre en høj population i længere tid.


"Jamen min nabo er træls, og jeg vil gerne have ham væk?" Så raid ham eller skyd ham indtil han flytter, eller også bare accepter at han er der, og prøv at bliv venner med ham. Venskab, tillid og aliancer er en stor del af Rust og han synes sikkert situationen er lige så træls som du gør.


5. Jeg synes jeres regler er dumme, hvorfor gør I ikke bare som jeg siger?


Accepter reglerne. Måske er du ikke enig i alle vores regler, men alle skal følge reglerne lige meget hvor dumme de synes de er. Reglerne er ikke til diskution. Du må gerne komme med konstruktiv kritik, men husk at sætninger der indeholder ordene "Lort", "idiotisk" m.m. sjældent er ret konstruktive. Vi har en grund til at vi har de regler som vi har. Det har vi fordi vi mener de er bedst. Det er okay at være uenig, og det kan man godt være på en respektfuld måde. Vi håber rigtig meget du vil spille på vores server, men hvis ikke du er enig i reglerne så er der heldigvis rigtig mange forskellige servere, med rigtig mange forskellige regler, og der er nok en der passer dig. Hvis du synes om vores regler, eller i hvertfald bare respektere dem, så er du velkommen på serveren, og så skal det nok blive sjovt :)


6. Hvorfor spiller admins på serverne?


Vores motivation for at starte spilrust.dk var at vi synes der manglede en passende server. Hvorfor skulle vi bruge så meget tid på at drive nogle servere, som vi ikke selv kunne spille på?

Vi spiller ikke ret meget mere, det er der ikke tid til. Vi bruger meget af vores tid på drift af serveren, men når vi spiller, så spiller vi på samme vilkår som alle andre. Vi spiller ikke på admin accounts, og vi følger reglerne ligesom alle andre skal.


Vi er ærlige omkring at vi spiller på serveren, det mener vi er vigtigt. Det er vigtigt at spillerne stoler på os, og så er det nødvendigt med åbenhed. Mange mener at spillende admins er et problem, det er det måske også nogle steder, men vi er vores ansvar voksne. Der er intet admin abuse på serveren, og det har der aldrig været.


Vi er få admins på serveren fordi vi stiller utroligt høje krav til folk. Både moralsk, men også at de har samme indstilling til spillet som os andre. Vi har kun admins vi kan stole 100 % på.

Vi har plugins, der gør vi med garanti kan sige der ikke er admin abuse. Det har vi ikke fordi vi ikke stoler på vores admins, men det har vi for at sikre dem imod ubegrundet mistanke, og fordi det er det mest professionelle. Vi har det for at sikre imod kompromitterede admin accounts. Vi har det så der ikke skal være det mindste tvivl om at der ingen admin abuse er.

Det er dit valg om du stoler på os, men inden du måske bestemmer dig for ikke at gøre det, så overvej om mange af de servere der siger de ikke har spillende admins måske ikke har nogle admins der alligevel spiller lidt i al hemmelighed? Selv Rustafied, som de fleste kender, og har spillet på har spillende admins. Det skriver de selv på deres hjemmeside. De spiller også på sekundære accounts, ligesom vi gør, altså konti uden admin rettigheder, men de spiller altså også på deres egen server. Så hvis du vælger os fra fordi vi selv spiller på serveren, hvor vil du så spille?


7. Kan I teleportere mig?


Nej. Vi blander os ikke i spillet på den måde. Vi vil ikke risikere nogle tror der bliver snydt. Hvis du skal have hjælp af en admin fordi din base er griefet, så skal du selv løbe hen til basen. Vi teleportere dig ikke.


8. Serveren crashede, og jeg mistede mine ting. Kan I spawne dem til mig?


Nej. Vi spawner af princip aldrig ting. Det gør vi ikke fordi vi ikke ønsker nogle skal anklage os for at spawne ting til vores venner, eller os selv. Der er ingen undtagelser til dette. Det er lige meget om serveren crashede pga. os, Facepunch eller om det er din fødseldag. Vi spawner aldrig ting.


"Jamen jeg har et screenshot af at jeg var ved at crafte 457 C4 lige da serveren crashede?" Vi accepterer ikke screenshots som beviser i nogle sager. Hvis ikke vi selv kan bekræfte noget er sket, enten ved at se det, eller ved hjælp af logs, så er det ikke sket. Dine beviser kan vi ikke bruge. Screenshots kan være manipuleret. Lige meget hvad, kan det hele opsumeres til VI SPAWNER ALDRIG TING :)


9. Jeg er blevet griefed, eller talt grimt til. Hvad sker der med ham der gjorde det? Jeg kræver ban!


Når du anmelder en overtrædelse til os, så ser vi på det. Er du blevet griefet, så hjælper vi dig. Har nogen f.eks. spillet for mange sammen på et hold, så bliver de straffet, men kun hvis vi kan bevise det. Typisk bliver man banned i 24 timer første gang. Er der tale om grimt sprog i chatten mutes man typisk i 1 time første gang. I begge tilfælde gælder det at straffen øges fra gang til gang, hvis ikke man opfører sig ordentligt.


Vi banner ikke folk for ting de skriver. Det er lige meget hvor krænket du føler dig. Man får en passende, fair straf, som svarer til den overtrædelse man har begået og det er udelukkende os der bestemmer straffen. Undtaget herfra er dog doxing, som er totalt uacceptabelt og vil medføre et længere ban!


Du får ikke at vide hvad der sker med den person du har anmeldt. Vi ønsker ikke at være medvirkende til at folk drilles med et mute, eller at nogen offline raides. Derfor udtaler vi os af princip aldrig om en given straf. Det kan godt misfortolkes af nogen, som at vi er ligeglade, og ikke gør noget, men det er ikke tilfældet. Hvis du er online når nogle straffes, kan du være heldig at se det i chatten, men du kan ikke få det oplyst af os. Vi ved godt det kan virke lidt "dobbeltmoralsk" at vi ikke vil udtale os, men samtidig broadcaster det i chatten når det sker, men det gør vi fordi det har en præventiv effekt.


Hacker folk er det selvfølgelig noget andet, det udtaler vi os gerne om.


10. Jeg er utilfreds med jeres måde at køre SpilRust.dk, hvor kan jeg klage?


Du kan klage til os på Facebooksiden. Der er ikke noget firma bag SpilRust.dk. Du kan ikke få en admin fyret ved at klage til hovedkvarteret. Du kan klage til os, ingen andre.


Vi har en flad ledelsesstruktur, der er ikke nogen chefadmin du kan klage til. Mange tror Hovmodet er en slags chefadmin eller ejer serveren alene, men det gør han ikke. Han har bare valgt at være meget synlig på serveren, og derfor fremstår det måske sådan. Du kan ikke bede om at tale med Hovmodet, fordi du ikke er enig i en anden admins beslutninger. Han bestemmer ikke mere end de andre admins.


11. Hvad klok wiper serveren?


1. torsdag hver måned wiper alle servere. Vi ved ikke hvornår det sker, det er der ingen der gør. Det sker når spiludviklerne frigiver deres månedelige update. Typisk sker det mellem kl. 20-22. Nogle gange dog før, eller senere.


Server #1 wiper også efter 14 dage, det sker mellem kl. 16-20. Vi giver besked på Facebook i god tid.


12. Hvorfor er der monthly wipe på Server #2?


Det er langtfra alle vores spillere der er hardcore gamere, og spiller mange timer hver dag. Vi har valgt monthly wipe, så alle kan nå at være med, også dem der har fuldtidsarbejde og familie.

Vi ønsker at serveren henvender sig til en meget bred spillerbase, hvor der er plads til de lidt mere casual spillere og nybegyndere, dem der ikke nødvendigvis grinder hårdt, og har alle BP's den første dag efter wipe. Der er selvfølgelig også plads til de mere hardcore, men vi vil gerne have en server, hvor der også er plads til dem der tager den lidt mere med ro, og ikke nødvendigvis spiller flere timer hver dag, og for dem vil det være en lidt flad oplevelse hvis vi wiper hurtigt (2 uger). De folk vil simpelthen ikke nå at få blueprints til alt, eller få hele Rust oplevelsen, udover at de vil blive raided af de mere hardcore grupper, og så wiper vi 5 min efter de har fået deres første AK.


Det er klart et spørgsmål om temperament, hvad man foretrækker. Nogle grupper har opnået det hele på 1-2 uger, og så bliver spillet måske lidt kedeligt. Andre har brug for længere tid til at opleve hele spillet, og der kan gå lang tid inden de får tier 3 items.


Folk prioriterer også forskelligt. Nogle synes det er sjovt at bygge baser, andre har særligt fokus på PvP. Det er langt fra alle hvis hovedfokus er på PvP, det er primært noget de hardcore grupper søger. Størstedelen af vores spillere sætter pris på andre aspekter af spillet end PvP. Det betyder også at nogle ser serveren som død efter 2 uger, men folk har ofte et forkvaklet forhold til hvornår serveren dør. Vi har generelt en meget høj population næsten indtil wipe, men spillerbasen skifter bare lidt. De store hardcore grupper forlader måske serveren efter uge 2. Det giver lidt mindre raids, og lidt mindre PvP, men det betyder ikke serveren dør. Det giver bare plads til en anden slags spillere. Dem der er lidt mindre hardcore. Faktisk ser vi en stor den af spillerbasen skifter sidste del af wipet. Population holdes stadig relativt højt og serveren dør ikke, men man kan sige fokus skifter lidt væk fra PvP. Det er der så nogle der godt kan lide, og nogle der ikke kan. For os er decideret PvP ikke det primære formål med Rust, det er der alligevel så mange andre spil der kan bedre. PvP er sjovt, men der er også meget andet i Rust.


”Der er intet PvP mere, og der er kun 100 spillere inde nu. Serveren er død!” – Det er noget vrøvl. Selvfølgelig er serveren ikke død. Folk fokuserer bare på noget andet når vi kommer længere ind i wipe. Map size er faktisk en god pointe. Når vi laver afstemninger, så vinder de helt store maps altid. Hvis hovedparten af folk på serveren var til PvP, så giver det ikke mening at stemme et 4k map ind, og netop det understøtter også bare pointen om at de fleste ikke udelukkende har fokus på PvP, men noget andet. Derudover vil vi gerne pointere at der jo er meget man som spiller selv kan gøre, for at undgå at antallet af spillere tynder ud. Man kunne f.eks. give folk en chance, ved at undgå at despawne alle deres ting hver gang man raider. Lade være med at raide alle nybegynderne før de har fået bygget en ordentlig base. Hjælp de nye, og forklar dem at twig måske ikke er det rigtige at bygge basen af, og så kan man altid angribe dem når de har fået ordentligt fodfæste. Det virker som om at en del spillere desværre ser hovedformålet med Rust som at være at drive andre hurtigst muligt væk fra serveren, og så derefter klage over at den er død. Hvis grupperne f.eks. lavede et online raid, i stedet for 3 offline raids, så var det meget sjovere for alle, og serveren ville beholde en endnu højere population i længere tid.


13. Hvordan ansøger jeg om at blive admin/mod?


Det gør man ikke. Man kan ikke ansøge om det. Admins er nogle vi vælger, fordi vi mener de er egnet. Det kræver meget tillid. Det kræver at vi stoler 100% på hinanden, og er derfor ikke noget man bare kan ansøge om. At være admin kræver at man er moden, diplomatisk og har samme tilgang til reglerne som os andre. Det er ikke noget man bare kan se ud fra en ansøgning.


Det samme gælder chat mods. Det er nogle vi vælger, fordi vi stoler på dem, og fordi de har gjort sig bemærket på en positiv måde, ved at være aktive, flinke, og hjælpe andre. Hvis man gerne vil være chat mod skal man ikke ansøge om det, man skal bare opføre sig ordentligt, modent, hjælpe folk, og være aktiv på serveren, så vælger vi dig, hvis vi har brug for en mod.